Įvyko pasitarimas melioracijos klausimais

2016-03-24

2016 m. kovo 22 d. vyko Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos, Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos, rajonų savivaldybių ir valstybės įmonės Valstybės žemės fondo darbuotojų pasitarimas aktualiais melioracijos klausimais, rengiant duomenų rinkinius Mel_DR10LT ir Mel_DR2LT.

Susitikime buvo diskutuojama dėl melioruotų plotų tikslios vietos nustatymo, kurie yra išimti iš apskaitos, bet nėra tai patvirtinančių dokumentų.

Valstybės įmonės Valstybės žemės fondo Melioracijos skyriaus specialistai dalinosi turima informacija ir domėjosi kaip būtų galima dar labiau patobulinti Mel_DR10LT rinkinį, kad jis būtų patogesnis savivaldybių specialistų naudojimui.

Buvo paprašyta Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos atstovų, kad jie kreiptųsi į Lietuvos Respublikos aplinkos ministeriją dėl miško apželdinimo projektų derinimo tvarkos nustatymo, kad projektų įgyvendinimas būtų derinamas su savivaldybių melioracijos specialistais.

Susitikimo metu taip pat buvo apžvelgta Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro įsakymo projektas „Dėl melioruotos žemės ir melioracijos statinių apskaitos taisyklių pakeitimo“.